Gender en seksuele diversiteit

Je bent nog niet ingelogd, log in of registreer om in te schrijven.

Hoe divers mensen zijn, wordt in onze samenleving en onze scholen alsmaar zichtbaarder. Onze kinderen verschillen van elkaar op 1001 vlakken. Ze komen uit allerlei soorten gezinnen, met verschillende etnische en religieuze achtergronden en overtuigingen die niet altijd verzoenbaar lijken met die van jou of de school.
 
Hoe geef je in dergelijke context les over diversiteit, in het bijzonder over gevoelige onderwerpen zoals bv. man/vrouw-rollenpatronen of  holebigezinnen? Hoe ga je over dergelijke onderwerpen in gesprek met kleuters en lagere schoolkinderen? Hoe ga je om met eventuele negatieve reacties van ouders? In deze vorming ligt de nadruk op de praktijk in grootstedelijke context. We bekijken diversiteit voornamelijk vanuit de standpunten jongen/meisje en seksuele diversiteit, maar trekken het onderwerp gaandeweg open naar het brede diversiteitsverhaal.
 
Deze vorming wordt gegeven door Steffie De Baerdemaeker (çavaria). Zij gaf 10 jaar les in het Molenbeekse basisonderwijs en begeleidt sindsdien scholen over het hele land binnen de thema’s gender en diversiteit.
 

Vorm: 
Nascholing
Niveau: 
Kleuter
Lager
Doelgroep: 
Startende leerkrachten
Leerkrachten
Zorgcoördinatoren
Kernteam
Directies
Beleidsondersteuners
Thema's: 
Sociaal-emotioneel leren (SEL)
Diversiteit
Plaats: 

Opleidingscentrum Campus Prins Filip
Jubileumlaan 217c
9000 Gent

Data: 
donderdag 11/01/2018 - 9.00 tot 12.00
Prijs: 

Max.15 euro voor mensen werkzaam bij het Stedelijk Onderwijs Gent (afhankelijk van het aantal inschrijvingen; de verrekening gebeurt via interne transfer van de werkingsmiddelen van de school).
40 euro per halve dag voor externen (wacht steeds met betalen tot na ontvangst van de factuur).

Groepsgrootte: 
Minimum 10 deelnemers
Vereiste voorkennis: 

Geen voorkennis.

Externe begeleider/lesgever: 

Steffie De Baerdemaeker

Contactpersoon - intern: 
© Stad Gent 2018
PBSOG
Keizer Karelstraat 1 (6de verdiep),9000 Gent,
tel. 09/268 24 48​, e-mail pbsog@stad.gent